Vi gör din vardag enklare för dig och dina medarbetare

OptoSweden grundades 1994 och med kunder över hela världen är vi idag en av nordens största aktörer inom datafångst och digitalisering.Våra produkter och tjänster används för att: Effektivisera processer och öka produktiviteten. Spara tid, pengar och resurser. Arbeta flexibelt var som helst och när som helst med dina fakturor och dokument. Ta emot och skicka e-fakturor, dokument och annan data säkert, enligt lagkrav och enkelt.

WE TAKE DATA INTO ACTION
CONNECT BETTER, WORK BETTER
TAKE CONTROL OVER YOUR DATA

26 års erfarenhet
Det började med tolkning av dokument. Idag är vi experter på att hjälpa företag att minska sina arbetsflöden och affärsprocesser. I över 26 år har företag förlitat sig på OptoSwedens produkter och tjänster och uppnått större affärsframgångar.
Vi har koll på marknaden, håller hög kvalité och ligger i framkant i branschen.

80% av våra befintliga kunder efterfråga flera av våra tjänster
Våra kunder stannar hos oss länge och 80 % av alla våra kunder vill att vi hjälper dem med fler tjänster efter att ha jobbat med oss. Erfarenhet, flexibilitet och kvalitet ger vi våra kunder i alla lägen. Därför känner de sig trygga med oss.

Ett av de största företagen i Norden
Idag är vi en av Nordens främsta experter på att hjälpa företag att optimera sina arbetsflöden och manuella processer av data.

Klimatsmart
Med OptoSweden bidrar du till en bättre miljö då vi sparar in på företags pappers konsumtion. Med hjälp av oss bidrar ditt företag till en bättre miljö.

Fri aktör
Vi är inte bundna till någon produkt eller partner vilket gör att vi erbjuder en lösning som passa just ditt företag.

Spetskompetens
Vi har en egen utvecklings- och supportavdelning på kontoret vilket gör att vi är flexibla, snabba och kan anpassa oss efter kundens behov. Att alltid kunna förbättra och utveckla vidare gör att du som kund kan växa och utveckla ditt företag med de bästa verktygen.

Flexibla lösningar som företaget kan växa med
Vi vet att alla företag har olika behov och ser olika ut därför tar vi fram det som passar ditt företag som ni även kan växa med.

Våra fyra affärsområden

Återförsäljare

Vill du vara steget före dina konkurrenter och sälja den absolut effektivaste och flexibla tjänsten för att hantera era kunders data och information i en helhetslösning?

Vi exporterar till alla fakturahanteringssystemen och de flesta ekonomisystemen. Med oss är du alltid i tekniskframkant och har stora möjligheter till mer försäljning då vi har ett brett utbud av kring tjänster. Det är en trygghet för våra kunder och partners att vi tar hela ansvaret för leveranskedjan och ingenting lämnas åt slumpen.

” Med OptoSweden i vårt helhetserbjudande kan vi erbjuda våra kunder säkra och effektiva digitaliseringstjänster att växa med. Att öka vår mångsidighet och behålla vår höga kvalitet gör OptoSweden till ett självklart val.”
Dan Sundén, Senior Sales Manager, Ricoh

Integrationspartner

Vänta inte på framtiden. OptoSweden är den självklara länken för ett tryggt och säkert dataflöde.

Ingen kan vara bäst på allt men tillsammans kan vi erbjuda våra kunder det bästa i en helhetslösning. Vi vänder oss till dig som är leverantör eller konsult av affärs- och workflowsystem.
Våra samarbeten bygger på OptoSwedens befintliga tjänster och skräddarsydda API integreringar ihop med ditt system.

”Med OptoSweden kan vi erbjuda våra kunder en helhetslösning att växa med på ett tryggt, flexibelt och enkelt sätt. Att ha en partner som engagera sig i varje kund har lett till många och långa affärsrelationer. När man vet att allt funkar kommer affärerna automatiskt.” Patrik Hansen, VD, Conrab Opto AB

Servicebyrå

Säg hejdå till allt manuellt arbete. OptoSweden är den framtida länken till alla service- och redovisningsbyråer.

Vi förenklar all hantering av servicebyråernas data och information, gör den tillgänglig till alla när som helst på dygnet och vart som helst i världen. Vi erbjuder en anpassad helhetslösning som du kan växa med.Vänta inte på framtiden. OptoSweden är den självklara länken för ett tryggt och säkert dataflöde mellan dig och dina kunden.

”Vi leverer fakturaflytsystemer og tjenster, og har kunder med ekstreme krav til automatikk, treffprosent og skalebarhet. OptoSweden og FrontCollect er de eneste som tilfredsstiller våre krav.” Tore Solheim, VD, At Work System

Direktförsäljning

Trött på den digitaliserade djungeln av produkter och system? OptoSweden är din konsult för att effektivisera, digitalisera och automatisera dina dokumentflöden på ett snabbt, effektivt och enkelt sätt. Vare sig det är fakturor, avtal, ordrar, fraktsedlar, stora eller små volymer så tar vi fram de tjänster och funktioner som du behöver för att ha åtkomst, synka, och dela alla tänkbar data.  Då vi är oberoende av produkter, system och partners så hittar vi en lösning som passar ditt företag och budget. Tack vare OptoSweden kan du förbättra, mobilisera och framtidssäkra all din data och information i företaget.

Vi sökte en partner som dels har mycket hög kompetens inom tolkning, dels kan vara en strategisk partner kring automatisering och digitalisering av våra tjänster. Martin Johansson, VD, LR Revision & Redovisning

Koncernen