Fakturahantering

Vi hjälper dig att automatisera, digitalisera och effektivisera ditt fakturaflöde

Att förenklar all hantering av dina leverantörsfakturor, kundfakturor, omkostnadsfakturor och e-fakturor såsom EDI och XML, gör din vardag enklare och tidseffektiv.
Rätt information på rätt plats till rätt användare vid rätt tidpunkt. Du har åtkomst till dina fakturor när som helst på dygnet, vart som helst i världen. Allt är integrerat till ditt affärssystem och registreras automatiskt.

25 procent av alla svenska fakturor betalas inte i tid. Med OptoSweden ingår påminnelser och inkassokrav för att du ska slippa obekväma samtal med dina kunder.
Allt sparas ner enligt lagkrav för att underlätta din bokföring, du ökar din likviditet och sparar både tid och pengar.

 

Mottagning av fakturor

Dina fakturor tas emot som skannade bilder, e-faktura eller mailas direkt till  en adress.
Du kan ta emot vilket filformat du vill.

Hantering av fakturor

Avläsning av all data på fakturan görs med en marknadsledande, kraftfull och självlärande tolkningsteknik.
Dina fakturor kontrolleras noga.

Skicka fakturor

Information kategoriseras och skickas automatiskt till rätt person, arkiv och system.
Dina fakturor är framtidssäkrade.

PREPPA

Fakturan skannas, skickas eller mailas direkt till en mailadress

OptoSweden erbjuder en unik tjänst där vi kan hantera alla slags inkommande fakturor som idag hanteras manuellt. Vi tar hand om alla de vanligaste formaten vare sig de kommer in via post, mail eller annan elektronisk väg.

Du väljer själv om du vill skanna exempelvis dina fakturor eller använda vår tjänst där vi postöppnar, sorterar och skannar dina fakturor åt dig.

Med oss har du allt som behövs för att ta emot dina fakturor eller oavsett hur er leverantör vill skicka dem. Pappersfakturor, PDF fakturor eller e-fakturor såsom EDI och XML.

FIXA

Avläsning, tolkning och verifiering av din faktura

Med en marknadsledande, kraftfull och självlärande tolkningsteknik läser OptoSweden in data från dina dokument, som till exempel för dina fakturor är leverantör, fakturanummer, fakturabelopp, momsbelopp, faktura- och förfallodatum, er referens, OCR nummer och ordernr alltid standard.

Ditt dokumentflöde förenklas och behandlingstiden förkortas då du bland annat kan automatisera konteringen av leverantörsfakturorna innan de skickas vidare på attest.

Men hög säkerhet och över 20 årserfarenhet inom tolkningsteknik är OptoSweden en av Nordens främsta leverantörer av data och information.

DELA

Säkra dina fakturor, spara ner och leverera som du vill

Vi erbjuder dig en komplett lösning för att ta hand om ert hela utgående dokumentflöde.

Efter kontroll av din fakturainformation så kategoriseras och paketeras din data. Oavsett format och sätt skickas den vidare till valfritt system och arkiveras enligt lagkrav.

Vi är en egen VAN* operatör vilket innebär att om du har en e-faktura operatör kan vi skicka och ta emot e-faktura från dem.

*VAN står för Value Added Network och är en operatör av B2B-trafik. Operatörerna har samtrafikavtal mellan varandra vilket gör massanslutning smidig

Få kontroll på dina fakturor vart du än är, öka sökbarheten över dina leverantörsfakturor och sänk företagets kostnader med upp till 80 % på manuella processer. Sätt igång idag!

Framtidssäkra dina fakturor –  BOKA DEMO  med OptoSweden.

E-faktura

Med e-faktura blir din fakturering både roligare och snabbare. Dessutom är e-faktura det säkraste sättet att fakturera på. Risken för sena betalningar minskar avsevärt eftersom e-fakturan landar säkert direkt i din kunds system.
Det blir alltid billigare att skicka elektroniskt istället för på papper och du kan också vara stolt över att du och ditt företag gör ett stort slag för vår miljö.
För utgående fakturor tar vi emot underlag från ert system på det sätt som passar er och sköter konvertering av format samt löpande kommunikation till önskad mottagare, oavsett om det är konsument i internetbanken, privat företag eller offentlig förvaltning.
För inkommande fakturor anpassar vi oss efter era leverantörers möjligheter, sköter konvertering av format samt validerar information som är viktig för er. Ni får alla fakturor enhetligt oavsett hur leverantörerna skickat.
Kombinera gärna denna tjänst med vår Skanning & tolkning, så får ni en komplett lösning för ert inkommande fakturaflöde.
Ni behöver bara en enda uppkoppling för att kunna ta emot elektroniska fakturor som Svefaktura, Finvoice, EDIFACT, XML eller E2B.
Vi hanterar alla format på marknaden och OptoSweden är en VAN* operatör. Detta gör att om din leverantör kan skicka ut elektroniska fakturor själv, eller via någon annan part, kan vi också ta emot dem till er.

Vem ni än vill skicka till eller ta emot ifrån, erbjuder vi ett enkelt och effektivt sätt att hantera era fakturor på.

EDI

EDI-tjänster är förstahandsvalet för företag som vill möjliggöra kommunikation mellan olika faktureringssystem. Genom EDI (Electronic Data Interchange) har förbindelser till alla större aktörer på den nordiska marknaden, samt till företag över hela världen. På så sätt kan fakturamottagare nås var de än befinner sig i världen.
OptoSweden erbjuder en helhetslösning för allt ditt EDI-flöde fullt integrerat i ditt system.
Det innebär att du kan ta emot EDI fakturor från alla dina kunder samt skicka tillbaka fakturan. Ingen dubbelregistrering på någon extern webbplats behövs. Tjänsten fungerar på samma sätt även för flöden från era leverantörer.

Framtidssäkra din data –  BOKA DEMO  med OptoSweden.